Close

Betong

Vi tillverkar och levererar betong för olika ändamål. Utöver vårt sortiment av fabriksbetong tillverkar vi även betong med specifika egenskaper enligt dina behov. Vår personal ger dig råd om vilka betongtyper som lämpar sig för dina projekt.


Kvalitet och hållfasthet

För betong finns det olika klasser för tryckhållfasthet. Vi testar den betong vi säljer i vårt eget laboratorium för att kunna garantera att den håller måttet, både gällande kundens behov och kvalitetsmässiga bestämmelser.

Våra betongprodukter är certifierade av SFS och vår betongstation med produkter är certifierade av Inspecta Oy.

Vårt kvalitetssystem är under ständig utveckling.

Fiberbetong

Fiberbetong är en betongtyp med speciell sammansättning där betongen är armerad med stål- eller plastfibrer. Tack vare fiberarmeringen sparar man mycket arbetstid eftersom t.ex. armeringsnäten inte behövs.

Fiberbetongens fördelar

Fördelarna med fiberbetong är just den insparade arbetstiden samt att materialet klarar stötar bättre än vanlig betong, vilket är en stor fördel till exempel hos industrigolv. En annan fördel med fibrebetong är mindre sprickbildning. Konventionell stålarmering förankras också bättre i fiberbetong än i konventionell betong. Ett av de tyngre arbetsmomenten vid ett bygge är ofta armeringen och mer specifikt monteringen av armeringsnät, detta kan helt undvikas med fiberbetong. 


Betonghållfasthet

Här testas en betongkub. Hållfasthetsklassen K60 innebär att betongen uppnår en hållfasthet av minst 60 MN/m2

Betongtyper

Vi klarar av att producera alla betongtyper i  hållfastighetsklasserna K20 – K60. Utöver det tillverkar vi bland annat följande specialsorter:

  • Fiberbetong
  • Vattentät betong
  • Väderbeständig betong
  • Köldbetong
  • Flytbetong
  • Sulfatbeständig betong
  • Snabbt eller långsamt härdande betong